Un velier care transporta 400 de kilograme de cocaină către Europa a fost interceptat în Atlantic

Autorităţile spaniole, cu sprijinul altor ţări europene, au interceptat în Oceanul Atlantic un velier care transporta 400 de kilograme de cocaină, pe cunoscuta rută atlantică de trafic al drogurilor dinspre America spre Europa, relatează joi agenţia EFE.

18 August 2022, 18:00 (actualizat 18 August 2022, 18:03) Știrile TVR |

Velier în ocean

Respectiva ambarcaţiune, ce avea pavilion polonez, a fost iniţial localizată în zona Caraibelor şi a fost ulterior interceptată la circa 500 de mile marine de insulele portugheze Azore şi în final direcţionată către portul spaniol Cadiz, iar cei doi membri ai echipajului au fost arestaţi.

Investigaţia a fost iniţiată la începutul anului, după ce poliţia spaniolă a fost alertată că ”persoane de origine bulgară” folosesc Spania, ţară membră a spaţiului de liberă circulaţie Schengen, ca punct logistic pentru realizarea unei mari operaţiuni de trafic cu cocaină.

Cercetările întreprinse de atunci au confirmat suspiciunile că traficanţii urmau să folosească pentru o asemenea operaţiune un velier localizat în Caraibe, o ambarcaţiune cu o lungime de 15,85 metri şi care a fost adaptată condiţiilor pentru traversarea oceanului.

Ambarcaţiuni de tip velier sunt utilizate de traficanţi pentru transportul drogurilor dinspre America de Sud, drogurile fiind transferate în mijlocul oceanului pe alte nave care ajung în Europa.

Source