Fără relaxare în sesiune: Cei mai mulți studenți din Iași își vor da examenele online

Precauțiile se mențin, însă, pentru studenții ieșeni. Multe dintre universitățile din Iași au ales să menţină scenariul de predare hibrid, în timp ce altele rămân în sistem exclusiv online.

Cu unele excepții, nici examenele din sesiune nu-i vor aduce pe studenţi înapoi în amfiteatre, iar cei care vor fi prezenți fizic nu vor fi condiționați de vaccinare. Nicio universitate nu are încă o evidență clară a tinerilor care s-au imunizat.

La Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” doar patru facultăți desfășoară cursurile față în față. Celelalte au optat pentru predarea online, iar examenele vor fi susținute în același fel.

Deşi Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi a adoptat un sistem hibrid de predare, sesiunea se va desfășura online.

Atât la Cuza, cât și la Universitatea Tehnică, eventuală prezența a studenților în sălile de examen nu e va fi condiționată de prezentarea adeverinței de vaccinare.

Studențîi care au dorit să se vaccineze au putut face acest lucru în cadrul campaniilor de imunizare fără programare. Nicio universitate nu are însă o evidență clară a tinerilor care au procedat astfel.

Universitatea AL I Cuza și Universitatea Tehnică au anunțat deja că examenele de licenţă şi cele disertaţie vor fi susţinute exclusiv online.

Source

Distribuie știrea