Fenomene meteorologice extreme, în toată lumea. De la căldură infernală, la grindină cât mingea de ping-pong

Fenomene meteorologice extreme sunt în toată lumea. Nu doar caniculă, ci şi inundații sau furtuni foarte violente. În Balcani, după o căldură infernală, grindină de dimensiunea unei mingi de ping-pong a făcut ravagii în Serbia și în Bosnia. În Grecia au început deja incendiile amplificate de vântul puternic. Iar peste ocean, statul american Iowa este sub ape și a fost decretată starea de urgență.

Localitatea Osecina, din vestul Serbiei este una dintre așezările lovite de furtună. Au fost de ajuns cinci minute de ploaie cu grindină pentru ca acoperișurile mai multor case să fie făcute praf.

Într-un canton din estul Elveției, ploaia torențială a declanșat alunecări de teren devastatoare. Valul de noroi și bolovani a distrus mai multe case și a avariat o importantă austostradă.

În Grecia, pompierii au reușit cu greu să controleze un incendiu izbucnit în nordul țării. Vântul puternic a făcut misiunea lor extrem de dificilă. La fel și în apropiere de Atena. Pe de altă parte autoritățile au arestat 13 persoane de pe un iaht sub suspiciunea provocării unui incendiu în insula Hydra. Artificiile lansate de pe ambarcațiune ar fi declanșat ministrul.

Și peste oceanul Atlantic, în Statele Unite ploile diluviene și vântul extrem de puternic au creat pagube importante în statul Iowa. Autoritățile au dispus evacuarea mai multor persoane cu elicopterele Gărzii Naționale și au decretat starea de urgență în mai multe localități.

Distribuie știrea