Florin Cîțu: Vor exista relaxări de la 1 iunie. Obiectivul principal al campaniei de vaccinare este pandemia

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID până la 1 iunie poate fi atinsă, dar aceasta reprezintă doar „o cifră”, obiectivul principal fiind depăşirea pandemiei. Întrebat dacă vor exista relaxări chiar dacă nu va fi atins pragul de 5 milioane de vaccinaţi, premierul a răspuns: „La 1 iunie vor exista relaxări”

19 Mai 2021, 16:08 (actualizat 19 Mai 2021, 17:23) |

Premierul Florin Cîțu

„În primul rând, în România eu ştiu că se poate. Putem să atingem 5 milioane, dar nu asta este, de fapt, obiectivul, să atingem o anumită cifră. Obiectivul este să depăşim pandemia. Şi nu putem să depăşim pandemia decât prin vaccinare. Faptul că am venit cu câteva măsuri mai rapid a fost tocmai pentru că ne-am vaccinat şi am văzut că vaccinarea a dus la o reducere a ratei de pozitivare sau de infectare. Eu cred că românii au înţeles mesajul şi se vor vaccina, în primul rând, pentru sănătatea lor, pentru sănătatea familiilor lor, pentru a avea o viaţă mai bună”, a declarat Cîţu, la Palatul Victoria.

Întrebat dacă vor exista relaxări chiar dacă nu va fi atins pragul de 5 milioane de vaccinaţi, premierul a răspuns: „La 1 iunie vor exista relaxări”

.

Source

Distribuie știrea