Forumul ASPEN – Potenţialul inteligenţei artificiale sporeşte speranţele. Pentru medicină, dezvoltarea sa este considerată, în mare parte, necontrolată

Era inteligenței artificiale este abia la început, iar folosirea la capacitate maximă a beneficiilor tehnologiei necesită timp și gestionarea unui număr mare de provocări. De la crearea de conținut și până la call-centere, inteligență artificială este deja utilizată în viață de zi cu zi. Despre cum ne vom raporta în viitor la Inteligența Artificială au vorbit și specialiștii reuniți la București în cadrul celei de-a 12-a ediții a Forumului ASPEN.

09 Noiembrie 2023, 21:12 (actualizat 09 Noiembrie 2023, 21:16) Știrile TVR |

Deşi potenţialul inteligenţei artificiale sporeşte speranţele, în particular pentru medicină, dezvoltarea sa este considerată, în mare parte, necontrolată.

Radu Puchiu, director Programul Tehnologie și Societate, Institutul Aspen România: Inteligență artificială ne aduce o serie de beneficii de la vreme până la căutarea pe motoare de căutare sunt atât de multe beneficii doar că acum a devenit mai vizibilă din perspectiva reglementării.

Pentru că România se confruntă cu un val de știri false create cu ajutorul Inteligenței Artificiale, parlamentarii lucrează la Legea pentru limitarea deepfake.

Studiile arată că inteligența artificială va funcționa cel mai bine pentru angajații cu studii superioare şi va automatiză până la 60% dintre activităţi.

Cea de-a 12-a ediție a Forumului Aspen reunește la București lideri politici globali şi regionali, reprezentanți de top ai sectorului privat şi experţi.

Source

Distribuie știrea