Francezii sunt nevoiți să aplice măsuri drastice de economisire a apei din cauza secetei

În Pirineii Orientali, hotelierii francezi sunt nevoiți să aplice măsuri drastice de economisire a apei dacă vor să mai aibă clienți.

Aşa s-a ajuns la elaborarea unui plan care cuprinde 30 de măsuri, printre care se numără înlocuirea băilor în cadă cu dușuri, folosirea apei din piscine pentru udarea plantelor sau reutilizarea apelor uzate pentru diferite activităţi.

Seceta din Pirineii Orientali se accentuează de la an la an. Turismul, activitate de baza în zonă, trece prin transformări care țin cont de lipsa precipitațiilor și de economisirea resurselor de apă.

Fiecare picătură de apă este prețuită iar risipa trebuie eliminată din orice activitate zilnică. Potrivit calculelor, dacă într-o cameră de hotel, cada se înlocuiește cu un duș, atunci se economisesc aproximativ 150 de litri de apă.

Chiar dacă nordul Franței s-a confruntat cu precipitații bogate și inundații în primele luni ale anului, în Pirineii Orientali a plouat foarte puțin, pământul este uscat iar nivelul pânzei freatice se menține în continuare scăzut.

Distribuie știrea