Funeraliile Papei Emerit Benedict al XVI-lea au loc joi. TVR INFO va transmite în direct

TVR INFO va transmite, joi, funeraliile Papei Benedict. De la ora 10 Alina Stancu și Titi Dincă vă invită la o ediție specială. În direct de la Roma li se va alătura corespondentul TVR în Italia, Alberta Forgiarini.

04 Ianuarie 2023, 10:37 (actualizat 04 Ianuarie 2023, 10:44) Știrile TVR |

Papa Benedict, funeralii

La căpătâiul Papei Emerit s-au perindat zeci de credincioși îndoliați. Mulți cred că odată cu dispariția lui Benedict al XVI lea se închide un capitol important din istoria bisericii catolice.

Credincioși îndoliați din toate colțurile lumii au continuă să vină la Bazilica Sfântul Petru de la Vatican pentru a-i aduce un ultim omagiu Papei emerit. Deși sunt cozi impresionante și fiecare persoană trebuie să treacă prin filtrele de securitate, totul decurge fără probleme.

Printre cei veniți să se reculeagă la catafalcul fostului pontif s-a aflat și premierul ungar Victor Orban.

Cei mai multi sunt însă oameni simpli, majoritatea italieni.

Vaticanul a anunţat că va fi o ceremonie simplă, solemnă şi sobră, aşa cum şi-a dorit Papa emerit.

Papa emerit Benedict al XVI-lea s-a stins din viață la 95 de ani.

În 2013 a surprins întreaga lume când și-a anunțat demisia, spunând că sănătatea nu îi mai permite să rămână pe Scaunul Pontifical.

În aceeași perioadă au apărut controverse legate de mai multe cazuri de abuzuri sexule ale unor preoți, despre care s-a presupus că Joseph Ratzinger ar fi știut în perioada în care era Arhiepiscop de Munchen.

Source

Distribuie știrea