Daca ne-am cumpără o imprimantă 3D pentru acasă, foarte probabil am opta pentru un model care folosește plastic polimer. În domeniul industrial însă, e necesară o imprimantă care utilizează pulberi metalice. Și mai e o întrebare: cât de repede se răspândește imprimarea 3D? Dar dacă introducem în ecuație și robotica?
Omenirea a inventat acum mii de ani imprimarea 3D. Ia uitați-vă: dintr-o bucata de materie primă, pe baza unui software, adică a unui set de cunoștinte, aptitudini și procedee, puteam „imprima” oale și ulcele, străchini, blide, statuete, amulete, opaițe și câte și mai câte.
Cu imprimarea 3D avem cam aceleași provocări: cât costă imprimanta? De unde luăm material? De unde facem rost de tiparul de fabricație? O cană poate fi cumpărată astăzi cu 10 lei. Cât costă o cană imprimată 3D?
Aș împarți lanțul de creație 3D în trei parți: ce vrem să facem și de unde luăm programul, instrucțiunile de fabricație? Cum alegem și de unde facem rost de materia primă? Cum avem acces la o imprimantă 3D?
Unul dintre complimetele supreme pentru haine sau încălțăminte este „Vine ca turnat!”. Cum ar fi să aveți pentru tot restul vieții pantofi confortabili și perfect adaptați piciorului dumneavoastră? Cred că numai pentru atât merita să îmbunătățim imprimarea 3D.
CUVINTE CHEIE
Articole pe aceeaşi temă