Grupul Moderna estimează vânzări de vaccin anti Covid în valoare de 19,2 miliarde de dolari anul acesta

Grupul farmaceutic american Moderna estimează că va vinde anul acesta vaccinuri anti Covid în valoare de 19,2 miliarde de dolari, pe fondul intensificării campaniei de vaccinare în lume, relatează Reuters.

06 Mai 2021, 15:46 (actualizat 06 Mai 2021, 16:19) |

Vaccinul Moderna

Țările dezvoltate au extins achiziţiile de vaccinuri produse de Moderna şi Pfizer Inc/BioNTech SE, după problemele cu care s-au confruntat AstraZeneca şi Johnson & Johnson.

Anul acesta, Moderna ar urma să producă 800 de milioane de doze de vaccin.

În 2021, vânzările Moderna ar urma să crească cu 4,3%, la 19,2 miliarde de dolari, după ce, în primul trimestru, vânzările de vaccin anti Covid au urcat la 1,70 miliarde de dolari.

Compania are planuri și pentru 2022. Directorul general, Stéphane Bancel, a anunţat că firma ar putea semna anul viitor mai multe acorduri cu diverse ţări pentru furnizarea de vaccinuri, comparativ cu 2021.

Recent, Moderna şi-a anunţat intenţia de a produce până la trei miliarde de doze de vaccin Covid-19 în 2022, în condiţiile în care va face noi investiţii pentru a-şi creşte capacităţile de producţie la mai multe uzine din SUA şi Europa.

Grupul a anunţat miercuri o serie de prime rezultate pozitive furnizate de testele ce au vizat atât o versiune modificată a vaccinului său anti-COVID-19 dezvoltat special împotriva variantei sud-africane, cât şi studierea efectului generat de administrarea celei de-a treia doze a serului iniţial.

Vaccinul Moderna utilizează tehnologia ARN mesager (mRNA) care „permite sintetizarea rapidă de vaccinuri-candidate care includ mutaţii cheie ale virusului, permiţând, potenţial, o dezvoltare mai rapidă a viitoarelor vaccinuri alternative” împotriva noilor variante virale, a explicat Stephane Bancel.

Source

Distribuie știrea