Hamas acuză Israelul că „sabotează” negocierile cu operaţiunea sa de la spitalul Al-Shifa din Gaza

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a acuzat marţi Israelul că „sabotează” negocierile în vederea unui armistiţiu în Fâşia Gaza cu operaţiunea sa lansată luni înainte de zorii zilei împotriva spitalului Al-Shifa din Gaza, notează AFP.

Acţiunea forţelor israeliene „în complexul medical Al-Shifa confirmă dorinţa lor de a împiedica orice reluare a unei vieţi decente în Gaza şi de a distruge infrastructura esenţială”, a declarat el într-un comunicat.

Acest lucru dezvăluie, de asemenea, dorinţa de a sabota negocierile în curs de la Doha” şi „de a semăna haos şi a perpetua violenţa„, a adăugat el, cerând „încetarea agresiunii, retragerea forţelor de ocupaţie din Fâşia Gaza şi întoarcerea persoanelor strămutate„.

Aceste declaraţii ale liderului Hamas au fost făcute în timp ce la Doha sunt în curs discuţii în jurul unui armistiţiu de şase săptămâni şi al unui schimb de ostatici reţinuţi în Gaza în schimbul unor prizonieri palestinieni.

Armata israeliană a lansat luni în zorii zilei o operaţiune de anvergură împotriva spitalului Al-Shifa, cel mai mare complex spitalicesc de pe teritoriul palestinian.

Aceasta a afirmat marţi că a ucis „zeci” de luptători ai Hamas şi Jihadului Islamic în complexul spitalicesc şi în împrejurimi şi că a arestat „peste 300 de suspecţi” în cursul acestei operaţiuni care era încă în desfăşurare marţi seara.

De luni, sute de civili au fost nevoiţi să fugă din sectorul bombardat.

Forţele israeliene au mai luat cu asalt spitalul Al-Shifa pe 15 noiembrie, înainte de a se retrage, potrivit AFP.

Distribuie știrea