Hrănirea excesivă a animalelor de Sărbători, un pericol pentru sănătatea acestora

Mâncarea prea multă, rămasă de la masa de sărbători, ajunge la animale și le pune sănătatea în pericol. Sarmale, caltaboşi, salată de boeuf sau friptură, cu de toate au fost hrănite multe patrupede. Astfel, la Spitalul Veterinar al Universității din Iași au ajuns în ultimele zile peste 100 de animale în stare gravă.

05 Ianuarie 2023, 08:26 Știrile TVR |

Oricât de mult s-ar spune despre animale că ştiu când să se oprească din mâncat, abundenţa de gusturi şi mirosuri de sărbători le fac vulnerabile supraalimentării.

Pentru că au primit prea multă mâncare de Sărbători, mai bine de 120 de câini şi pisici au ajuns de urgenţă la Spitalul veterinar al Universității de Științele Vieții din Iaşi, cu probleme digestive serioase.

Dincolo de cantitate, hrana destinată omului este diferită de alimentația câinilor sau a pisicilor. Ingredientele din mesele noastre de Sărbători pot fi chiar toxice pentru animale.

Urgenţele medicale digestive nu ar fi fost la fel de multe dacă animalele de companie ar fi consumat doar carne simplă, fară condimente, sosuri sau garnituri.

Cele mai multe patrupede care au ajuns la cabinetele veterinare au fost diagnosticate cu gastrite, enterite sau chiar pancreatită.

Source