Iași: Târg de locuri de muncă pentru românii din Diaspora

27 August 2021, 20:54 |

Sorin este ieşean şi până de curând a stat în Canada. A lucrat în Montreal pentru o mare companie care produce şi furnizează energie electrică.

Nu crede că în România va găsi confortul și condițiile de care a avut parte în Canada, dar dorul de casă l-a determinat să revină în Iaşi, după 22 de ani petrecuți peste hotare.

Și Gabriel a decis să revină în România după aproape 3 ani petrecuți în Olanda, unde a lucrat la o fabrică de prăjituri. Speră ca aici să primească măcar jumătate din salariul pe care îl avea în Țara Lalelelor.

Agenții economici care şi-au prezentat ofertele la târgul din Iaşi spun că sunt multe posturi disponibile iar salariile au crescut şi în România în ultimii ani.

Târgul locurilor de muncă pentru românii din Diaspora a fost organizat de Primăria municipiului Iași împreună cu Agenția județeană de ocupare a forței de muncă.

Conform Ministerului Românilor de Pretutindeni, aproximativ 10 milioane de români trăiesc și muncesc în acest moment în străinătate.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.