IMAGINI ȘOCANTE O șoferiță a fost bătută cu picioarele de polițiști din Dâmbovița, după ce nu ar fi vrut să coopereze cu ei

E anchetă la Poliția Titu, din Dâmbovița, după un incident care a avut loc în plină stradă. O femeie de 35 de ani a fost lovită de un polițist după ce a fost oprită în trafic. Șoferița nu ar fi vrut să coopereze cu oamenii legii care i-au spus că circulă cu o mașină care avea numerele de înmatriculare ale altui autoturism și a început să le adreseze injurii. Întreaga scenă a fost surprinsă de martori.

Imaginile în care femeia este bătută au fost filmate la scurt timp după ce un echipaj de poliție din Titu a oprit mașina femeii. În urma verificărilor, agenții i-au spus că circulă cu numere false la mașină, moment în care femeia a devenit recalcitrantă și nu a vrut să colaboreze cu polițiștii. Și pentru că nu au reușit să o imobilizeze, unul dintre agenți a început să o lovească pe femeie cu picioarele, chiar sub ochii martorilor. Oamenii s-au arătat revoltați.

Reprezentanții Sindicatului Europol spun că în astfel de situații, agenții aflați pe teren au reguli și proceduri clare, pe care trebuie să le respecte.

Cosmin Andreica, președinte, sindicatul Europol: Doi, trei, patru polițiști nu reușesc să procedeze la imobilizarea unei persoane, se vede clar că există carențe în ceea ce privește pregătirea tactică și fizică a polițiștilor, lucru care generează această imagine în care se trag, se împing și nu reușesc până la urmă să imobilizeze persoana, să-i pună cătușele și să o scoată de acolo pentru a o aduce la sediul Poliției. Noi am tot insistat pe nevoia de pregătire tactică.

Imaginile au ajuns și la șefii poliției din Dâmbovița.

Ana Maria Georgiana Liță, purtător de cuvânt Dâmbovița: Polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de o femeie de 35 de ani. În momentul controlului, șoferița ar fi manifestat un comportament agresiv verbal și a refuzat să coopereze cu polițiștii, moment în care aceștia au folosit mijloacele din dotare. În ceea ce privește comportamentul polițiștilor și modul de intervenție, conducerea Inspectoratului a dispus efectuarea de verificări prin Biroul Control Intern, pentru dispunerea măsurilor legale.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de punere în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare. Dar este așteptat și rezultatul cercetărilor declanșate în cazul celor doi agenți.

Distribuie știrea