În Capitală sunt ultimele zile de înscrieri la grădiniţele şi şcolile de vară. Cererea este uriașă

Principalul criteriu de admitere la grădiniţele şi şcolile de vară din București: ambii părinţi trebuie să aducă dovezi că au un loc de muncă. Cererea este atât de mare, încât în unele instituţii de învăţământ vor fi de două ori mai mulţi copii faţă de anul trecut. In Bucureşti vor fi deschise 100 de şcoli şi grădiniţe vara aceasta, cu aproape 20.000 de locuri. Dacă în unele totul este gratuit, în altele părinţii plătesc prânzul celor mici.

În premieră, în Sectorul 2 al Capitalei, vara aceasta vor fi deschise şi şcoli, nu doar grădiniţe, ca până acum. Este un proiect pilot pus în aplicare de primărie, în urma solicitărilor venite din partea părinţilor.

11 instituţii de învăţământ au intrat în program, printre care şi Şcoala Gimnazială Nr. 66.

Daniela Ratcu, directoarea Școlii Nr. 66, Bucureşti: Programul Şcoala de Vară prevede activităţi în aer liber, experimente ştiinţifice, în spirit ludic evident, învăţământ despre cultură şi civilizaţie, învăţăm despre obiceiuri şi tradiţii de pe toate continentele lumii. Programul este de la 8.00 la 17.00, este gratuit pentru toţi părinţii. Copiii primesc chiar şi o masă caldă.

Programul se adresează copiilor din clasa 0 până în clasa a IV-a. Alături de ei vor fi chiar profesorii din şcoală.

Georgiana Mihaela Milea, profesor pentru învăţământul primar: Şi pentru noi este o noutate, este binevenită această experienţă. Mă gândesc să fie ceva pe explorarea mediului. De asemenea, experimentele îi încântă foarte mult şi aş continua pe limba spaniolă.

Pe lângă cele 11 şcoli, în Sectorul 2 vor fi deschise vara aceasta şi 11 grădiniţe.

In sectorul 3, pentru lunile iulie şi august din vacanţa mare cele mai căutate au fost locurile din grădiniţe.

5 şcoli şi 16 grădiniţe rămân deschise vara aceasta în Sectorul 3. Unele au un număr de cereri dublu faţă de anul trecut.

Giorgiana Stănculescu, directoarea Grădiniţei Nr 24, Bucureşti, Sector 3: Vom funcţiona în această perioadă, 1 iulie – 30 august, cu un program prelungit, de la 7.30 la 17.30. Sunt activităţi distractive, activităţi interactive, care se vor desfăşura preponderent în aer liber. Cererile au crescut foarte mult, numai la nivelul sectorului sunt peste 6.000 de solicitări.

În Sectorul 3, părinţii plătesc masa pe care copiii o primesc la şcoala sau grădiniţa de vară.

Diana Dumitraşcu, jurnalist TVR: La nivelul Bucureştiului, Sectoarele 1, 2 şi 3 pun la dispoziţia părinţilor locuri atât în grădiniţele de vară, cât şi în şcolile de vară. Sectoarele 5 şi 6 le oferă părinţilor doar locuri în grădiniţele care rămân deschise pe durata verii. Până la ora difuzării reportajului la Ora de Știri, Sectorul 4 nu a publicat numărul de locuri disponibile.

În unele instituţii de învăţământ, înscrierile s-au încheiat, în altele mai pot fi depuse dosare până pe 21 iunie.

Distribuie știrea