Incendiu la o secţie a Spitalului pentru Copii din Cluj Napoca. A fost activat Planul Roșu iar pacienţii au fost evacuaţi

Alertă în joi dimineață la Spitalul de copii din Cluj Napoca. Un incendiu a izbucnit în clădire, iar pacienții și însoțitorii lor au fost evacuați de urgență. A fost declanșat planul roșu de intervenție.

24 Noiembrie 2022, 10:28 (actualizat 24 Noiembrie 2022, 10:47) Știrile TVR |

În jurul orei 9.00 s-a activat Planul Roșu de intervenție. Micii pacienți și părințiilor au fost evacuați ca măsură de siguranță, până la venirea forțelor de intervenție. Ei au fost relocați într-o altă zonă a unității sanitare. Nicio persoană nu a fost rănită.

“În momentul sosirii pompierilor la faţa locului s-a constatat că ardea masca din materiale plastice a canalului tehnic dintr-un grup sanitar situat la etajul trei al spitalului, cu degajări intense de fum la etajele trei, patru şi cinci. Flăcările au fost stinse imediat după sosirea pompierilor la faţa locului. Nu au fost înregistrate persoane rănite în urma acestui eveniment”, a transmis ISU Cluj.

La faţa locului au intervenit trei autospeciale pentru stins incendii, o auto-platformă pentru intervenţii la înălţime şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Source