Inundații în lume. Decese în Brazilia și Indonezia, evacuări în Texas

57 de oameni au murit în Brazilia din cauza inundațiilor care au devastat sudul țării. Cel mai afectat este statul Rio Grande do Sul. 70 de persoane sunt, în continuare, dispărute. Ploile torențiale vor continua, avertizează meteorologii.

Jumătate din cele 497 de orașe din statul Rio Grande do Sul au fost grav afectate. În mai multe localități străzile s-au transformat în râuri. Peste 17.000 de oameni au fost evacuați din cauza pericolului uriaș. Amenințarea este agravată și de riscul distrugerii a două baraje.

Inundații de amploare au devastat și sudul Texasului. Pe multe străzi mașinile au fost înlocuite de bărci pneumatice. A fost emisă o decaratie de dezastru și au fost decise evacuări obligatorii pentru locuitorii de pe malurile râurilor East Fork și San Jacinto. Apele celui din urma au ajuns la aproape 23 de metri adâncime. Ploile torențiale vor continua.

Și în Indonezia s-au produs inundații catastrofale. 14 oameni au murit și continuă operațiunile de căutare și salvare a persoanelor date dispărute. 2000 de case au fost distruse și tot atâtea familii au fost evacuate. Totuși, în unele zone apele au început să se retragă.

Distribuie știrea