Israelul acuză UNRWA, agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni, că a permis organizației Hamas ”să-i folosească infrastructurile”

Guvernul israelian a acuzat, marţi, Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) că este „compromisă fundamental”, în special pentru că a permis mişcării islamiste Hamas „să-i folosească infrastructurile” pentru a-şi desfăşura activităţile militare şi „a-i ascunde pe terorişti”, relatează AFP.

Agenţia a „angajat masiv terorişti” printre cei 13.000 de angajaţi ai săi în Gaza şi s-a „bazat pe Hamas pentru distribuirea ajutorului”, a afirmat purtătorul de cuvânt al guvernului israelian, Eylon Levy într-o înregistrare video.

Nicio organizaţie nu poate „înlocui” UNRWA, pusă sub semnul întrebării de Israel, pentru a ajuta populaţia din Fâşia Gaza, a declarat, la rândul său, coordonatoarea umanitară a ONU pentru teritoriu, Sigrid Kaag.

„Nu există în niciun fel o organizaţie capabilă să înlocuiască sau să substituie capacitatea enormă, structura UNRWA şi cunoştinţele lor despre populaţia din Gaza”, a explicat Sigrid Kaag presei la sediul ONU, după o reuniune cu uşile închise a Consiliului de Securitate, notează Agerpres.

Douăsprezece ţări şi-au suspendat donaţiile către UNRWA după acuzaţiile israeliene conform cărora mai mulţi membri ai personalului agenţiei ar fi fost implicaţi în atacul Hamas asupra teritoriului israelian de la 7 octombrie anul trecut.

Printre ţările care şi-au suspendat finanţarea se numără Statele Unite, Canada, Germania şi Japonia.

Distribuie știrea