Iulia Navalnaia a mers la ambasada Rusiei de la Berlin pentru a vota la prezidențiale și pentru a participa la protestul față de Putin

Iulia Navalnaia, văduva lui Aleksei Navalnîi, s-a prezentat duminică la ambasada Rusiei la Berlin pentru a vota la alegerile prezidenţiale şi pentru a participa la protestul „Amiază împotriva lui Putin”, relatează AFP şi Reuters.

Ea a făcut apel înainte de scrutin la susţinătorii săi să meargă la urne în acelaşi moment, duminică la prânz, şi să voteze cu orice alt candidat decât Vladimir Putin.

Iulia Navalnaia s-a aşezat la coadă în faţa ambasadei, a acceptat să facă selfie-uri cu simpatizanţii, în timp ce nu departe de ea avea loc o manifestaţie împotriva realegerii lui Putin pentru un nou mandat.

Purtătoarea de cuvânt Kira Iarmîş a postat pe reţeaua de socializare X fotografii cu Iulia Navalnaia stând la coadă în faţă ambasadei Rusiei din Berlin.

Unii oameni au scandat „Iulia, Iulia”.

De asemenea, pe rețelele de socializare au fost postate imagini de la aceeași ambasadă, unde o vârstnică a mers să voteze purtând la gât o eșarfă în culorile Ucrainei. Ambasadorul Rusiei la Berlin, Sergey Nechaev, era foarte aproape de ea.

Ruşii votează duminică în ultima zi a unui scrutin menit să celebreze triumful lui Putin, aflat în fruntea ţării de 24 de ani, în pofida represiunii din ţară.

Distribuie știrea