Rușii din România votează la Ambasadă. „Ne dorim schimbarea în ţara noastră, nu mai vrem să fie Putin preşedinte, e prea mult – 24 de ani”

Cetăţenii ruşi continuă să vină la Ambasada Rusiei din Bucureşti pentru a vota în cadrul scrutinului prezidenţial. Urnele se închid în această seară, în a treia zi a votului.

Ce spun unii dintre cetățenii ruși care vin să voteze, intervievați de reporterii TVR:

Nemulţumirea faţă de regimul actual, de asta suntem aici. Nu prea credem că se va schimba ceva, dar măcar atât putem să facem.

Ideea în mare era să venim aici la ora 12.00 şi să facem absolut orice vrem cu buletinul, să bifăm toate numele, să alegem unele, dar nu pe al lui Putin.”

Eu am venit doar pentru că vreau să votez la prezidenţiale„.

Sunt aici de la ora 12.00, că să arătăm că ne dorim schimbare în ţara noastră, nu mai vrem să fie Putin preşedinte, e prea mult 24 de ani.”

Dimineață, ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe de la București, în legătură cu o serie de declarații recente ale părții ruse.

Este a treia și ultima și în care rușii își aleg președintele într-un scrutin care nu va produce nicio surpriză – se știe deja că Vladimir Putin va câștiga. Opoziția reală a îndemnat la proteste, însă în primele zile de vot au avut loc arestări, iar măsurile de securitate au fost sporite.

Citește și: Ultima zi a alegerilor din Rusia. S-au format cozi la secțiile de votare, autoritățile au sporit și măsurile de securitate

Pe de altă parte, Moscova acuză Ucraina că a folosit atacuri aeriene pentru a încerca să saboteze alegerile, iar Vladimir Putin a avertizat Kievul că vor urma represalii.

Distribuie știrea