Jens Stoltenberg: Noi a trebuit să ne mărim capacitățile. Ieri am activat planurile de apărare ale aliaților. Vom trimite elemente de răspuns în zona terestră, aeriană și navală

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la finalul summitului Alianței: Am invitat Finlanda și Suedia la reuniune, pentru că ceea ce se întâmplă în Ucraina ne afectează pe toți. Rusia a spulberat pacea în Europa. Ucraina luptă pentru pace. Gândurile noastre sunt alături de cei care au fost uciși, răniți, dar si de cei care au fost nevoiți să îsi părăsească căminul. Cerem Rusiei să își retragă în întregime forțele din Ucraina, să înceteze atacul și să se întoarcă la calea dialogului.

25 Februarie 2022, 19:48 (actualizat 25 Februarie 2022, 19:56) |

Jens Stoltenberg

Știre în curs de actualizare.

Declarații Jens Stoltenberg:

Noi a trebuit să ne mărim capacitățile. Ieri am activat planurile de apărare ale aliaților. Vom trimite elemente de răspuns în zona terestră, aeriană și navală.

Avem peste 100 de avioane care operează în peste 130 de localități. Și peste 120 de nave

Noi vom face tot ce putem ca să protejăm fiecare aliat și fiecare centimetru din teritoriul NATO

Liderii astăzi au clarificat că noi trebuie să continuăm sprijinul pentru Ucraina. Țări ca Georgia, Bosnia-Herțegovina și Moldova trebuie să fie ajutate în procesul lor de reformă democratică.

Source