Jocurile Olimpice și Paralimpice din Franța vor fi digitalizate. Nu va fi folosită recunoașterea facială, iar tehnologiile din Rusia și China sunt excluse

Franța se pregătește intens pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de anul viitor. De la amenajarea stadioanelor, la locurile de cazare și de antrenament și până la stabilirea detaliilor pentru ceremonia de deschidere a evenimentului sportiv, nimic nu este lăsat la întâmplare. Asigurarea securității delegațiilor, sportivilor și spectatorilor este una dintre provocările organizatorilor. Ne oferă detalii, corespondentul nostru la Paris, Mihaela Antoche.

17 Noiembrie 2023, 21:12 Știrile TVR |

Grupul de companii care oferă soluții tehnologice pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a prezentat într-un an peste 700 de soluții tehnologice digitale și a organizat evenimente de testare. Cele mai moderne echipamente și softuri vor fi capabile să detecteze rapid potențiale pericole sau incidente de securitate.

Jocurile Olimpice de la Paris vor fi, în premieră, digitalizate, iar securitatea cibernetică și amenințările care ar putea apărea sunt, de asemenea, în atenția organizatorilor.

Sunt preferate tehnologiile franceze și în general cele europene, iar tehnologiile din Rusia și China sunt excluse.

Organizatorii mai spun că nu vor recurge la recunoașterea facială pentru asigurarea securității Jocurilor Olimpice.

Source

Distribuie știrea