Joe Biden, după prima dezbatere cu Donald Trump: Nu vorbesc atât de uşor, nu mai dezbat atât de bine ca altădată

„Nu vorbesc atât de uşor ca altădată, nu vorbesc cu atâta facilitate ca altădată, nu dezbat atât de bine ca altădată”, a recunoscut Joe Biden vineri, după o prestaţie slabă în faţa lui Donald Trump în timpul primei dezbateri între cei doi, informează AFP.

„Vă dau cuvântul meu de Biden. Nu m-aş fi prezentat din nou (candidat în alegeri) dacă nu credeam, din toată inima mea şi din tot sufletul meu, că pot face această muncă”, a spus preşedintele american în faţa susţinătorilor săi la Raleigh, în Carolina de Nord (sud-est), stat pe care el are „intenţia să-l câştige”.

Biden a avut în dezbatere o prestaţie slabă şi adesea incoerentă, lucru care a alimentat discuţia despre vârsta prea înaintată a actualului preşedinte democrat, care la 81 de ani doreşte un al doilea mandat. Impresia lăsată este că i-a lipsit siguranţa de sine în faţa contracandidatului său, cu doar trei ani mai tânăr decât el, dar care a vorbit mai energic şi hotărât.

Citește și: Dezbatere Trump – Biden: Războiul din Ucraina nu ar fi avut loc niciodată dacă SUA aveau un „lider”, afirmă fostul președinte american

Vorbind cu o voce răguşită – tabăra lui a susţinut că era răcit -, repetând adesea ce spusese deja sau pierzându-se în fraze confuze, Biden a provocat dezamăgire chiar şi printre susţinătorii săi.

Vicepreşedinta sa, Kamala Harris a recunoscut că liderul de la Casa Albă a avut un început „laborios” al dezbaterii, dar ea crede că totuşi el a terminat „puternic”. Preluare Agerpres

Citește și: Ar putea fi înlocuită candidatura la prezidențiale a lui Joe Biden înainte de alegeri?

Distribuie știrea