Voluntarii au strâns din zona Pârâul Rece și Predeal trei camioane de gunoaie, aruncate de turiști sau localnici

Mai mulţi voluntari au strâns trei camioane pline de gunoi din zona Pârâul Rece și Predeal şi din pădurile de lângă Drumul Național 73A. Și în urmă cu doi ani, deșeurile au fost adunate din aceleaşi locuri, într-o amplă acțiune de ecologizare, dar imediat s-au adunat altele la loc. Turiștii sau localnicii au continuat să arunce gunoaie.

Voluntarii care au strâns tonele de gunoaie sunt angajați în instituții publice, precum Garda Forestieră, Direcția Silvică Brașov, primăriile din Râșnov și Predeal sau Garda de Mediu Brașov.

Unii dintre participanți au fost și în urmă cu 2 ani la ecologizare și nu s-au așteptat să găsească din nou atât de multe deșeuri.

Alexandra Staicu, inginer silvic, Ocolul Silvic Braşov: Ne pare rău să vedem că încă nu sunt rezultate și oamenii nu au învățat din ele. Sperăm ca de data asta să fie cu folos și data viitoare, când vom veni aici, să fie curat.

Citește și: București și Ilfov, pline cu deșeuri abandonate. Vine căldura, iar mirosurile și șobolanii îi terorizează pe locuitorii din zonă

Florin Nan, consilier, Garda Forestieră Braşov: Deși arată foarte rău, e mult mai bine ca în anii precedenți. Constatăm de la un an la altul că situația ușor-ușor se îmbunătățește, deși imaginile arată dezolant.

Mihai Cătălin Văsii, prefectul judeţului Braşov: Sperăm că și cei care cauzează asemenea prejudicii mediului ambiant să învețe din acțiunile noastre și să încerce cât mai puțin să acopere cu deșeuri toate aceste areale.

Societatea care se ocupă în zonă cu prelucrarea deșeurilor i-a sprijinit pe ecologiști. Le-a permis voluntarilor să depoziteze gratuit gunoaiele strânse la Depozitul Ecologic Zonal Brașov.

Citește și: Colectarea deşeurilor, o provocare pentru România. O nouă fabrică de reciclare, deschisă la Buzău

Distribuie știrea