Joe Biden, la cumpărături de Black Friday pe insula Nantucket

Preşedintele american Joe Biden și familia să au ieșit la cumpărăturile de Black Friday, după încheierea meciului Anglia SUA de la Cupa mondială de fotbal din Qatar.

Liderul de la Casă Albă a intrat în câteva magazine din orășelul de pe insula Nantucket, împreună cu soția să, Jill, și alți membri ai familiei sale. Joe Biden a intrat într-o librărie, s-a mai uitat prin vitrine, apoi a intrat în alt magazin, de îmbrăcăminte, și s-a plimbat pe străzile impodobite deja cu luminițe de sărbătoare. Actualul președinte obișnuiește să petreacă sărbătoarea de Ziua Recunoștinței pe această insula încă din 1975 și este foarte bine cunoscut de către localnici.

Odată cu lăsarea serii Joe Biden și familia sa au participat la festivitatea aprinderii luminițelor de Crăciun din Nantucket.

Febra cumpărăturilor a cuprins milioane de persoane din toate statele Unite. Potrivit datelor oficiale, numărul celor așteptați să cumpere ceva în perioada Black Friday depășește 166 de milioane, cu opt milioane de persoane mai mult decât anul trecut. Mulți americani au așteptat ore întregi la cozi pentru a prinde un tichet de reducere, cât mai consistent.

În pofida creșterii numărului de clienți din magazine, analiștii economici susțin că mulți americani au dat mai puțini bani pe cadouri, din cauza prețurilor mari la facturile pentru energie.

Source