Jucării periculoase la vânzare, alimente expirate, ustensile neigienizate în magazinele din parcurile bucureștene

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au controlat ieri magazinele din patru mari parcuri din Bucureşti, iar problemele descoperite nu au fost deloc puţine. Şase dintre societăţile comerciale verificate au fost chiar închise temporar.

13 Mai 2023, 07:55 (actualizat 13 Mai 2023, 08:07) Știrile TVR |

Loc de joacă în parc

Au fost date amenzi în valoare de 52.000 de lei, iar produse neconforme în valoare de 10.000 de lei au fost retrase de la vânzare.

În multe cazuri nu erau afişate preţurile, jucăriile puse la vânzare erau periculoase, alimentele erau depozitate în condiţii insalubre, ba chiar erau expirate, iar vasele şi ustensilele erau neigienizate.

„Bâlciul din parcuri și perpetuarea unui talcioc jenant trebuie să se încheie”, a spus Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Au fost verificate şi spaţiile de joacă şi recreere. Nici acestea nu au fost lipsite de probleme. Balansoare ruginite şi fără protecţie pentru copii, mobilier uzat, cu aşchii, echipamente de fitness degradate, sunt doar câteva dintre neregulile descoperite în parcurile Cișmigiu, Tei, Herăstrău şi Orășelul Copiilor.

Source

Distribuie știrea