Klaus Iohannis, la Washington, despre Visa Waiver: Putem să avem speranța ca într-un viitor destul de apropiat să se rezolve această chestiune

Putem spera că, într-un viitor apropiat, se va rezolva problema Visa Waiver pentru România, a declarat, la Washington, președintele României, Klaus Iohannis, după o întrevedere la Casa Albă cu președintele SUA, Joe Biden.

Ramona Avramescu, jurnalist TVR: În privința Visa Waiver, spuneați că avem speranțe că această chestiune se va rezolva într-un viitoar nu foarte îndepărtat. Ar putea însemna până la finalul mandatului președintelui Joe Biden sau cât de apropiat este acest moment?

Klaus Iohannis, președintele României: Sunt foarte multe discuții tehnice aici. Știți că Visa Waiver nu e o decizie politică. Este o decizie care se bazează pe date statistice. Ministerul de Externe de la noi și Ambasada de la Washington au lucrurile foarte în serios, există campanii de conștientizare, pentru îmbunătățirea ratei de acceptare și în acest sens putem să avem speranța legitimă ca într-un viitor destul de apropiat să se rezolve această chestiune.

Citește și: Klaus Iohannis, primit la Casa Albă de președintele Joe Biden. Convorbiri în Biroul Oval

Preşedintele Klaus Iohannis se află, în perioada 7-8 mai, într-o vizită de lucru la Washington. A fost primit, marți, la Casa Albă, de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Cei doi au avut convorbiri în Biroul Oval.

Miercuri, lui Klaus Iohannis îi va fi decernat premiul Distinguished International Leadership Award pentru anul 2024, în cadrul galei Atlantic Council Distinguished Leadership Awards, ca o recunoaştere a carierei sale şi a rolului său de lider transatlantic şi european.

Distribuie știrea