Kremlinul a afirmat că Occidentul încearcă să demonizeze Rusia. Dmitri Peskov: Va exista un proces de a încerca să se transfere povara financiară a sprijinului acordat de Washington regimului de la Kiev pe umerii contribuabililor europeni

Kremlinul a declarat joi că oficialii europeni care vorbesc despre perspectiva unui război cu Rusia încearcă să demonizeze Moscova ca fiind un inamic și a avertizat că Statele Unite vor încerca să facă Europa să suporte nota de plată pentru susținerea Ucrainei, potrivit Reuters.

Întrebat despre un articol din Wall Street Journal potrivit căruia oficialii europeni și-ar fi exprimat îngrijorarea cu privire la riscul unui conflict cu Rusia, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: „Situația este evidentă: acestea sunt încercări de a demoniza Rusia, de a crea imaginea unui inamic care este folosit pentru a scoate bani suplimentari de la contribuabili”.

Invazia Rusiei în Ucraina – pe care Rusia o numește o operațiune militară specială – a declanșat cea mai mare confruntare între Occident și Rusia de la Criza rachetelor cubaneze din 1962, iar atât Moscova, cât și Washingtonul au avertizat asupra riscului unui conflict între NATO și Rusia.

Președintele american Joe Biden a avertizat în 2022 că o confruntare directă între NATO și Rusia ar declanșa al Treilea Război Mondial. Președintele rus Vladimir Putin respinsese comentariile lui Biden potrivit cărora Rusia ar ataca NATO.

Oficialii ruși spun că afirmațiile politicienilor occidentali potrivit cărora Rusia ar putea ataca NATO sunt absurde, deși oficialii occidentali indică faptul că Rusia a negat că trupele sale ar ataca Ucraina în pragul războiului din 2022.

Occidentul a acordat Ucrainei aproximativ 250 de miliarde de dolari în ajutoare și arme, însă contraofensiva ucraineană din vară a eșuat, iar Rusia controlează în continuare aproximativ o cincime din teritoriul ucrainean.

„Monitorizăm”, a declarat Peskov cu privire la discuțiile UE. „Înțelegem că Kievul continuă să se confrunte cu probleme, iar Occidentul se confruntă, de asemenea, cu probleme colective”.

„Evident, va exista un proces de a încerca să se transfere povara financiară a sprijinului acordat de Washington regimului de la Kiev pe umerii contribuabililor europeni.”

Kievul spune că nu se va odihni până când fiecare soldat rus nu va părăsi teritoriul său, iar o lege adoptată de parlamentul ucrainean a făcut ilegală orice discuție cu Rusia.

Distribuie știrea