Laurenţiu Reghecampf, oprit să antreneze în Arabia Saudită de o decizie a FRF. Are de plătit 200.000 de euro

Antrenorul Laurenţiu Reghecampf, în prezent sub contract cu gruparea saudită Al-Tai, a fost sancţionat Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal cu interzicerea desfăşurării oricăror activităţi legate de fotbal până la plata sumei de 200.000 de euro către fostul său club, Universitatea Craiova.

„Creditor – U Craiova 1948 Club Sportiv SA Debitor – Reghecampf Laurenţiu – Executare drepturi financiare – Admite sesizarea. În temeiul art. 85.3.a din RD, sancţionarea debitorului Reghecampf Laurenţiu cu măsura interzicerii desfăşurării oricăror activităţi legate de fotbal până la executarea integrală a obligaţiilor stabilite prin Hotărârea nr. 753/CL/24.10.2023, în sumă de 200.000 Euro net şi 455 lei cu titlu de taxă de procedură, dar nu mai mult de 2 ani”, se arată în soluţia comisiei publicată pe site-ul oficial al FRF.

De asemenea, Bogdan Merişanu, preparator fizic în stafful lui Laurenţiu Reghecampf, a fost la rândul său sancţionat cu măsura interzicerii desfăşurării oricăror activităţi legate de fotbal până plata sumei de 100.000 euro net şi 455 lei cu titlu de taxă de procedură, dar nu mai mult de 2 ani.

Laurenţiu Reghecampf a fost instalat la conducerea tehnică a formaţiei Universitatea Craiova, în al doilea său mandat, în 26 iulie 2023, însă a părăsit clubul la 18 septembrie 2023 pentru a semna cu gruparea saudită Al-Tai.

Conducerea Universităţii Craiova a deschis la acel moment un litigiu la comisiile FRF susţinând că Reghecampf a denunţat unilateral contractul.

„La data de 18 septembrie 2023, domnul Laurenţiu Reghecampf şi unul dintre membrii staffului său tehnic au denunţat unilateral contractele, printr-o notificare trimisă clubului. Conform regulamentelor FRF, contractul rămâne în vigoare până la data pronunţării unei decizii definitive şi irevocabile în acest sens, de către comisia jurisdicţională a FRF competentă”, se menţiona în comunicatul clubului Universitatea Craiova din toamna anului precedent.

Distribuie știrea