Lewis Hamilton, la Ferrari: Acţiunile scuderiei, la nivel record la Bursa din New York

Acţiunile Ferrari au înregistrat o creştere record la Bursa din New York, după ce echipa italiană de Formula 1 a anunţat recrutarea campionului mondial britanic Lewis Hamilton de la rivala Mercedes, informează agenţia DPA.

Acţiunile constructorului italian de maşini de lux au atins nivelul record de 389,45 dolari până la încheierea tranzacţiilor pe Wall Street, joi seara, în creştere cu 12% faţă de ziua de miercuri.

Perspectivele pozitive ale grupului de la Maranello au contribuit de asemenea la o creştere a valorii acţiunilor sale, atât la bursa de la Milano, cât şi la cea de la New York.

Însă, anunţul că Hamilton va pilota bolidul roşu al „căluţului cabrat” începând din 2025 a stat la baza saltului puternic de joi înregistrat de acţiunile Ferrari, subliniază DPA.

Lewis Hamilton (39 de ani), septuplu campion mondial de Formula 1, a anunţat că se va despărţi după unsprezece sezoane de echipa Mercedes şi va deveni pilotul scuderiei Ferrari, în baza unui contract multianual, începând din sezonul 2025.

Britanicul va fi coechipier la Ferarri cu monegascul Charles Leclerc. Preluare: Agerpres

Distribuie știrea