Livrarea de arme Rusiei de către China, o posibilitate care “rămâne pe masă”, susține Casa Albă

Statele Unite nu au “niciun indiciu că (Beijingul) a luat decizia” de a furniza arme Rusiei, dar această posibilitate “rămâne pe masă”, a declarat joi un purtător de cuvânt al Casei Albe, informează vineri AFP.

03 Martie 2023, 06:40 (actualizat 03 Martie 2023, 06:42) Știrile TVR |

John Kirby

“Credem că această decizie nu ar fi în interesul Chinei şi a reputaţiei sale internaţionale, căreia îi acordă o mare importanţă“, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al executivului american pe probleme de securitate naţională, în timpul unui briefing de presă la Casa Albă.

“Le-am împărtăşit îngrijorarea noastră chinezilor”, a adăugat el.

Statele Unite sunt angajate într-o vastă ofensivă diplomatică, avertizând China împotriva oricărui sprijin militar letal pentru Rusia, care, potrivit experţilor, ar putea schimba situaţia în acest conflict, care a intrat în al doilea an şi nu are nicio soluţie la orizont.

China a negat puternic aceste acuzaţii, aduse iniţial de şeful CIA.

Cancelarul german Olaf Scholz, care va fi primit vineri, la Casa Albă, de preşedintele american Joe Biden, a cerut Chinei joi să nu furnizeze arme “agresorului rus” al Ucrainei, în timp ce Franţa a cerut Beijingului să dea dovadă de “prudenţă”. Preluare: Agerpres

Source

Distribuie știrea