• Sun. Jul 25th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Ludovic Orban, despre relația cu Klaus Iohannis. Se ascute lupta pentru putere în PNL

Jun 30, 2021

În plină dispută pentru putere în PNL intervine președintele țării. Klaus Iohannis își spune părerea despre relația președinte de partid-premier. Discuțiile au plecat de la declarațiile lui Ludovic Orban care susține că viitorul șef al partidului ar trebui să fie și premier. Actualul lider liberal îi reamintește șefului statului și un episod din 2014 când s-a retras din cursa internă pentru a-i oferi culoar liber spre Cotroceni.

30 Iunie 2021, 23:10 (actualizat 30 Iunie 2021, 23:13) |

Ludovic Orban, preşedintele PNL: În 2014, mi-am anunțat candidatura la președinția PNL și aveam de departe prima șansă. Președintele ales de PNL trebuie să aibă principala calitate de a avea șanse să câștige alegerile prezidențiale. Știam că dl Klaus Iohannis era cel mai potrivit să fie candidat la președinția României. Practic, eu m-am retras și l-am susținut pe Klaus Iohannis.

Ludovic Orban a subliniat că, în ultimii patru ani, a avut un parteneriat cu președintele Iohannis care a funcționat aproape fără cusur. Și a lăsat să se înțeleagă că se aștepta ca șeful statului să nu se implice în campania pentru șefia partidului.

Întrebat dacă președintele PNL ar trebui să fie și premier sau invers – premierul să fie și președintele PNL, Klaus Iohannis a declarat că șeful guvernului a fost numit prin vot de încredere în Parlament, nu de partid.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Cum e așa e foarte bine, fiindcă așa a decis coaliția, prin vot, și premierul nu se stabilește prin vot de partid, ci prin vot în Parlament.

Ludovic Orban susținea în urmă cu câteva zile că „cel care este ales președintele PNL trebuie să fie și premier”.

De cealaltă parte, Florin Cîțu precizează că la congresul PNL se va alege doar conducerea partidului, nu și premierul.

Florin Cîțu, prim-ministrul României: PNL e congres pentru președinte PNL. Nu se votează nici premier, nici alte funcții care sunt votate în Parlamentul României. Am o relație foarte bună cu președintele României, Klaus Iohannis. O relație personală.

Congresul PNL, în care 5000 de delegați liberali vor alege conducerea partidului, e programat pe 25 septembrie.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *