Mariah Carey a fost dată în judecată pentru cea mai ascultată melodie de Crăciun, „All I Want For Christmas Is You”

Procesul a fost intentat de compozitorul Andy Stone, care pretinde că este co-autorul unei piese cu același titlu, compusă cu cinci ani înainte să apară acest superhit.

06 Iunie 2022, 12:32 (actualizat 06 Iunie 2022, 12:35) Știrile TVR |

Mariah Carey

Deși cele două cântece nu sunt asemănătoare din punct de vedere muzical, Mariah este acuzată de a fi exploatat ”popularitatea” și ”stilul” lui Stone. Artistul, care cântă sub numele de Vince Vance, împreună cu trupa the Valiants, cere daune de cel puțin douăzeci de milioane de dolari.

În plângere, Stone îi acuză pe Mariah Carrey, co-autorul piesei în cauză, Walter Afanasieff, și casa de discuri Sony Music Entertainment, că au obținut ”profituri nemeritate” de pe urma melodiei și că „s-au angajat cu bună știință și în mod intenționat într-o campanie de încălcare a drepturilor de autor”.

Nu este clar de ce contestația legală a fost făcută la 28 de ani după lansarea piesei lui Carrey și nu este ieșit din comun să existe mai multe piese cu același nume. Oficiul pentru drepturi de autor din Statele Unite listează pe site-ul său 177 de înregistrări cu titlul ”All I want for Christmas is you”.

Melodia compusă și interpretată de Mariah Carrey este una dintre cele mai cunoscute melodii de Crăciun din toate timpurile și a fost difuzată de un milliard de ori pe Spotify.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.