Ministerul rus de Externe condamnă tentative ale SUA și UE de a influența mersul alegerilor în Republica Moldova

Rusia remarcă „tentative” în creştere din partea SUA şi UE de a exercita influenţă asupra conducerii Republicii Moldova şi a Comisiei Electorale Centrale de la Chişinău, în contextul alegerilor pentru Parlamentul republicii, preconizate pentru 11 iulie, a declarat astăzi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de agenţia de presă oficială TASS.

13 Mai 2021, 19:04 (actualizat 13 Mai 2021, 19:09) |

Maria Zaharova

„Este regretabil amestecul în creştere din partea SUA şi a ţărilor UE în procesele politice interne ale Republici Moldova, ceea ce noi condamnăm cu fermitate. Ambasadori ai acestor state la Chişinău, fără niciun fel de scrupule, încearcă să exercite o influenţă directă asupra conducerii moldovene, asupra principalelor organe ale puterii de stat, inclusiv asupra Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova”, a afirmat Zaharova într-o conferinţă de presă.

Reprezentanta MAE de la Moscova a spus că Rusia intenţionează să participe la monitorizarea apropiatelor alegeri parlamentare din Republica Moldova.

„Intenţionăm să participăm la observarea procesului de vot (la scrutinul legislativ din Republica Moldova) pe linie bilaterală şi în componenţa misiunilor unor organizaţii internaţionale din cadrul CSI şi OSCE”, a spus Zaharova.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat pe 28 aprilie un decret privind dizolvarea Parlamentului şi convocarea alegerilor anticipate pe 11 iulie.

Sursa: Agerpres

Source

Distribuie știrea