Președintele Iohannis: Este foarte probabil ca anul şcolar să se încheie cu toţi elevii în şcoală

Este „foarte probabil” ca anul şcolar să se încheie cu toţi elevii în şcoală”, având în vedere că majoritatea localităţilor se apropie de scenariul verde, a anunțat joi președintele Klaus Iohannis.

13 Mai 2021, 19:19 (actualizat 13 Mai 2021, 19:25) |

Elevi. Școală

„Noi păstrăm în continuare normele care ţin de rata de incidenţă. Deci avem în continuare scenariul verde, galben, roşu, aceste lucruri se aplică ca şi până acum. Este previzibil ca în următoarele săptămâni majoritatea localităţilor să intre în scenariul verde şi, în acest fel, majoritatea elevilor se vor întoarce fizic în şcoli. În privinţa şcolilor se aplică normele de până acum, însă relaxările care sunt valabile sunt valabile pentru toată lumea. Este foarte probabil ca anul şcolar să se încheie cu toţi elevii în şcoală şi este foarte de dorit ca anul şcolar să se încheie cu majoritatea românilor vaccinaţi”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Anul școlar 2020 – 2021 funcționează după trei scenarii – roșu, galben și verde – în funcție de situația epidemiologică.

Scenariul verde – toți elevii merg la școală. În acest scenariu, mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile.

Scenariul galben presupune între 1 şi 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. În acest caz, prioritate să meargă la şcoală au preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali. Restul claselor  fac ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.

Scenariul roșu – într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În acest caz, şcoala se închide de tot, iar orele se fac doar online.

Source

Distribuie știrea