Ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian: ”Alianţa Atlantică este şi o alianţă nucleară”

NATO este și o ”alianţă nucleară”. Este avertismentul ministrului de externe francez, Jean-Yves Le Drian, ca răspuns la amenințarea nuclară venită din partea Rusiei, în cazul în care ar fi împiedicată ofensiva sa în Ucraina.

24 Februarie 2022, 23:50 (actualizat 25 Februarie 2022, 00:09) |

NATO-Rusia

”Alianţa Atlantică este şi o alianţă nucleară”, a amintit Jean-Yves Le Drian la postul TF1, citat de AFP.

Ministrul de externe francez l-a descris pe Vladimir Putin drept ”dictator” şi a promis sancţiuni occidentale care ”vor lovi în inima” Rusiei.

De cealaltă parte, Putin şi alţi oficiali ruşi de rang înalt menţionează adesea faptul că Rusia este una din cele mai mari puteri nucleare din lume.

Săptămâna trecută, Rusia a efectuat exerciţii nucleare strategice, în urma cărora preşedinţia rusă a comunicat  că “obiectivele prevăzute pentru exerciţiile forţelor de descurajare strategică au fost atinse pe deplin, toate rachetele şi-au atins ţintele fixate”.

Iar joi dimineață, trupele rusești au invadat Ucraina, prin mai multe zone, iar bombe au fost lansate asupra unor ținte din apropierea multor orașe, inclusiv capitala Kiev. Președintele Zelensky a decretat legea marțială, a început înarmarea populației și a discutat cu partenerii străini despre crearea unei coaliții împotriva lui Putin.

Este cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Source