Discuţie telefonică Putin-Macron. Este prima convorbire între Putin și un lider occidental după ce Rusia a invadat ă Ucraina

Vladimir Putin și Emmanuel Macron / FOTO: Shutterstock – www.shutterstock.com

În cadrul acestei conversaţii, prima dintre Vladimir Putin şi un lider occidental după ce Rusia a invadat joi dimineaţă Ucraina, preşedintele rus “a oferit o explicaţie detaliată a motivelor” care au determinat Moscova să lanseze această operaţiune, a precizat Kremlinul.

Kremlinul a mai informat că apelul telefonic a avut loc la iniţiativa preşedintelui Macron, cei doi convenind să rămână în contact, conform Reuters.

La rândul său, preşedinţia franceză a informat că Emmanuel Macron l-a sunat joi pe preşedintele Vladimir Putin pentru a-i “cere încetarea imediată” a ofensivei armatei ruse în Ucraina.

“După ce a vorbit cu preşedintele ucrainean şi după consultarea cu acesta, preşedintele l-a sunat pe Vladimir Putin pentru a cere încetarea imediată a operaţiunilor militare ruse, amintind că Rusia se expune la sancţiuni masive”, a indicat Palatul Elysée, în timp ce Emmanuel Macron participă la summitul european excepţional de la Bruxelles.

Source