Ministrul rus de Externe dă un ultimatum Ucrainei. Lavrov: Îndepliniți propunerile noastre pentru binele vostru. În caz contrar, problema va fi decisă de armata rusă

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat luni că Ucraina trebuie să îndeplinească propunerile Moscovei cu privire la “noile lor teritorii” – sau armata rusă va lua măsuri, potrivit agenției ruse de știri TASS, citată de CNN.

27 Decembrie 2022, 08:34 (actualizat 27 Decembrie 2022, 08:38) Știrile TVR |

Serghei Lavrov

„Propunerile noastre de demilitarizare și denazificare a teritoriilor controlate de regim, de eliminare a amenințărilor la adresa securității Rusiei care emană de acolo, și chestiunea noilor noastre teritorii, sunt bine cunoscute de inamic”, a declarat Lavrov, la sfârșitul zilei de luni.

“A mai rămas un singur lucru de făcut: să fie îndeplinite înainte de a fi prea târziu. În caz contrar, armata rusă va lua problema în propriile mâini” a mai spus Lavrov.

“În ceea ce privește durata conflictului, mingea este acum în terenul Washingtonului și al regimului său. Ei pot opri această rezistență zadarnică în orice moment.”

Statele Unite și aliații lor din NATO, împreună cu Ucraina, doresc să învingă Rusia „pe câmpul de luptă” pentru a o distruge, a declarat ministrul rus de externe.

„Acțiunile țărilor din Occident și ale lui Zelenski, aflat sub controlul lor confirmă natura globală a crizei ucrainene”, a declarat Lavrov.

„Nu este un secret pentru nimeni că obiectivul strategic al Statelor Unite și al aliaților săi din NATO este înfrângerea Rusiei pe câmpul de luptă ca mecanism de slăbire semnificativă sau chiar de distrugere a țării noastre”, a mai spus acesta.

La doar câteva săptămâni după ce a anexat ilegal Hersonul, Ucraina și-a revendicat capitala regională cu același nume, eliberând aproximativ 10.000 de kilometri pătrați de teren și mutându-și artileria furnizată de Occident în raza de acțiune a Crimeei.

Săptămâna trecută, președintele rus Vladimir Putin a recunoscut că situația din cele patru teritorii ocupate este “extrem de complicată”.

Source