Modificări Cod fiscal – Ciolacu, după ședința coaliției: S-a convenit alocarea de 3 miliarde de lei, pentru deduceri la impozitul pe venit

16 Iunie 2022, 13:05 (actualizat 16 Iunie 2022, 13:19) Știrile TVR |

Liderii coaliției sunt mai aproape de o soluţie comună în privinţa plafoanelor de venituri luate în calcul pentru deducerile fiscale. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD,  a declarat, joi, că s-a decis în coaliţia de guvernare să fie alocată suma de 3 miliarde de lei pentru deducerile pentru impozitul pe venit, în cazul persoanelor cu venituri mici şi medii.

Astfel, conform declarațiilor liderului social-democrat, s-a decis în coaliţia de guvernare să fie alocată suma de 3 miliarde de lei pentru deducerile pentru impozitul pe venit, în cazul persoanelor cu venituri mici şi medii:

“Aseară am avut o şedinţă de coaliţie, cum avem în fiecare săptămână mai multe şedinţe de coaliţie. A fost o şedinţă de coaliţie tehnică şi aplicată, cu mai mulţi invitaţi din administraţia centrală, atât miniştri, cât şi preşedinţi de agenţii, pentru a face agenda de decizii de săptămâna următoare. Toate aspectele urgente au fost discutate ieri în această şedinţă de lucru a coaliţiei. Nu neapărat când avem o şedinţă de coaliţie, luăm imediat şi decizii. (…) Părerea specialiştilor este de a pune aceste plafoane, pentru că pleci de la suma pe care poţi să o aloci pentru aceste deduceri. S-a convenit să fie alocată suma de 3 miliarde de lei şi în funcţie de această sumă urmează ca ANAF şi Ministerul Finanţelor să facă simulări. În acest plafon trebuie să ne încadrăm cu toate deducerile pentru cei cu venituri mici şi medii”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

El a adăgat că încă nu s-a decis care va fi salariul cel mai mare la care se vor aplica aceste deduceri.

“Am stabilit un plafon pe care şi-l poate permite România în acest moment, pe această execuţie bugetară din acest moment. Care va fi decizia şi unde se va întinde, sunt ferm convins că săptămâna viitoare veţi afla. Vorbim de deduceri şi vorbim de deduceri pentru impozitul pe venit. Categoric, până la data de 1 (iulie – n.r.) ordonanţa de urgenţă va fi dată, să ne încadrăm în predictibilitatea cerută de către toată lumea şi de către mediul de afaceri, de la 1 iulie. Se fac aceste şedinţe după ce liderii coaliţiei hotărăsc ce ne dorim să modificăm”, a afirmat Ciolacu.

Impozitul pe venit poate ajunge și la zero, în anumite condiții, așa cum puteți afla din materialul video de mai sus.

Source

Distribuie știrea