Ninsori abundente, valuri uriașe și circulație blocată. Este furtună polară în Noua Zeelandă

Cursele aeriene au fost anulate, autostrăzile închise şi serviciile esenţiale întrerupte în Noua Zeelandă. Este  furtună polară de origine antarctică: ninge abundent, temperaturile sunt extrem de scăzute și s-au format valuri oceanice uriaşe, informează Reuters.

29 Iunie 2021, 16:24 (actualizat 29 Iunie 2021, 17:04) |

Furtună polară în Noua Zeelandă / FOTO: @WgtnCC

Capitala ţării, Wellington, un oraş aflat pe North Island, s-a confruntat cu cea mai înaltă maree provocată de o furtună în ultimii ani.

Autorităţile locale i-au sfătuit pe locuitorii din regiunile costiere să fie pregătiţi pentru a fi evacuaţi, întrucât creşteri impresionante ale nivelului mării sunt prognozate pentru următoarele 24 de ore.

“Acele persoane ale căror locuinţe au fost afectate în trecut de creşterea nivelului mării şi de furtuni trebuie să se pregătească încă o dată pentru astfel de impacturi potenţiale”, au precizat serviciile de urgenţă neozeelandeze într-un mesaj publicat pe site-ul lor oficial.

Starea de urgenţă a fost decretată pentru zonele din sudul şi estul oraşului Wellington. Zeci de curse aeriene şi servicii de feribot au fost anulate, iar şcolile au fost închise.

O furtună însoţită de grindină a fost raportată în prima parte a zilei în Wellington, unde vântul rece a contribuit şi la depunerea unui strat de zăpadă, la fel cum s-a întâmplat şi în câteva oraşe de pe South Island, precum Christchurch, Dunedin şi Queenstown.

Conducătorii auto au fost avertizaţi să îşi ia măsuri de precauţie suplimentare.

Sursa: Agerpres

Source