Nu vrem Partid comunist chinez” în Florida! Guvernatorul Ron DeSantis ia măsuri pentru a „contracara influenţa” Beijingului

Ron DeSantis / FOTO: youtube.com

„Nu vrem Partid comunist chinez” în Florida, a afirmat alesul conservator în cursul unei conferinţe de presă, acuzând „elitele” americane că „au ignorat această problemă de prea mult timp”.

Ales guvernator al Floridei în 2018, Ron DeSantis a atras atenţia asupra statului său pe care l-a transformat într-un laborator de idei conservatoare.

Aceste măsuri vor permite Floridei să contracareze ameninţările „economice, strategice şi de securitate” ale Chinei, a subliniat republicanul care se poate lansa oricând în cursa pentru învestitura partidului său.

Concret, una dintre legile promulgate luni interzice oricărei persoane cu domiciliul în China şi care nu are statut de rezident permanent în Statele Unite să cumpere proprietăţi în statul său.

De asemenea, limitează achiziţiile de terenuri agricole sau de proprietăţi în apropierea instalaţiilor militare pentru cetăţenii ruşi, nord-coreeni, iranieni, cubanezi, venezueleni şi sirieni – considerate „ţări străine cu risc”.

Luni, Ron DeSantis a eliminat aplicaţia TikTok de pe telefoanele funcţionarilor de stat şi a interzis universităţilor din Florida să dezvolte parteneriate cu instituţii chineze.

Aceste măsuri au fost criticate de opoziţia democrată locală ca fiind discriminatorii.

Mai multe state americane examinează, de asemenea, posibilitatea de a restricţiona achiziţia de terenuri şi imobile de către cetăţenii străini, reaminteşte AFP, citată de Agerpres.

Source

Distribuie știrea