Numărul accidentelor în care sunt implicate trotinete electrice a crescut. 200 de accidente grave în ultimii 4 ani, 13 morţi şi peste 200 de răniţi

Numărul accidentelor grave cu trotinete electrice a crescut de aproape 20 de ori în ultimii 4 ani. Din păcate, au fost şi 13 decese înregistrate. Asigurătorii recomandă utilizatorilor de trotinete, în primul rând, să respecte legea în trafic, dar şi să încheie poliţie de asigurare atunci când ies pe stradă cu acest tot mai preferat mijloc de transport.

10 Septembrie 2022, 19:44 Știrile TVR |

Imaginile filmate în trafic cu accidente în care sunt implicate trotinete electrice au devenit din ce în ce mai frecvente.

Cauzele sunt multiple, spun experţii în mobilitate urbană. A crescut numărul utilizatorilor de trotinete, dar nu şi infrastructura necesară. Şoferii sunt agresivi, dar nici cei care merg cu trotinetele nu respectă regulile, trec pe roşu sau merg cu viteză. Aşa s-a ajuns la acest bilanţ sumbru: aproape 200 de accidente grave în ultimii 4 ani, 13 morţi şi peste 200 de răniţi. În aceste condiții, asigurătorii recomandă utilizatorilor de trotinete, şi nu numai, să încheie poliţe atunci când ies pe stradă.

Cei care greșesc ar trebui pedepsiți mai drastic, însă nu pot fi obligaţi să scoată bani din buzunar, cred însă experţii în mobilitate urbană.

Asiguratorii atrag atenţia că numărul accidentelor cu pagube materiale în care au fost implicate trotinete poate fi mult mai mare întrucât poliţia are statistici doar cu accidentele cu victime.

Source