Ucraina a recâștigat orașele cheie Kupiansk și Izium

Centrul orașului Kupiansk, regiunea Harkov / FOTO: NEXTA

Pe rețelele de socializare și pe canalele Telegram circulă rapoarte care indică faptul că trupele ruse au părăsit alte așezări-cheie, dar acestea nu au fost confirmate oficial.

O confirmare a venit din partea Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), care a postat o fotografie a forțelor speciale ucrainene în orașul Kupiansk, cu mesajul: “Kupiansk este și va fi întotdeauna Ucraina”.

Primele informații despre intrarea forțelor ucrainene în Izium au fost confirmate mai târziu în cursul după-amiezii de surse rusești.

Daniil Bezsonov, oficial împuternicit de ruşi în Donețk, a scris pe canalul personal de Telegram că “da, am părăsit Izium, şi alte câteva așezări din zona Harkov”.

„Bineînțeles, acesta este rezultatul greșelilor comandamentului superior. Dar nu este nevoie să căutăm semnificații ascunse în acest lucru. Nu este vorba despre acorduri și nici despre trădare. Pur și simplu luptăm cât de bine putem”.

Ulterior, trupele ucrainene au confirmat, de asemenea, intrarea în Izium. Brigada 25 aeropurtată din Ucraina a publicat o înregistrare video cu soldații săi la intrarea în oraș.

Source