O fabrică de baterii pentru maşini electrice se va construi la Brăila, de către producătorul ceh Tesla

Zona de Sud-Est a ţării devine atractivă pentru investitori, după construirea podului peste Dunăre. Unul dintre cei mai cunoscuţi producători europeni de Energie Regenerabilă şi Baterii va ridica, în Brăila, o fabrică de baterii pentru maşini electrice. Asta înseamnă că 200 de noi locuri de muncă vor fi create începând de anul viitor.

07 Septembrie 2022, 12:38 (actualizat 07 Septembrie 2022, 12:49) Știrile TVR |

Cunoscut în România încă de acum 50 de ani, producătorul Tesla pentru aparate radio și magnetofoane din fosta Cehoslovacie s-a reorientat după anii 90. Acum, a devenit unul dintre cei mai marei jucători pe piață energiei regenerabile. La Brăila a găsit facilitatile și infrastructură de care are nevoie pentru a deschide o nouă fabrică.

”Îmi place România, îmi place modul în care ţara se dezvoltă, este o ţară cu dezvoltare dinamică în comparaţie cu alte ţări care s-au dezvoltat în trecut, dar acum nu o mai fac. Vom produce aici, în România, tehnologii pentru crearea bateriilor, un produs foarte important, şi vom extinde producţia. Vom realiza, de asemernea, module de baterii, nu doar pentru produsele noastre, ci şi pentru alte industrii”, a declarat Lichardus Dusan – fondator, owner Tesla Global SE.

”Primăria Brăila va acordă tot sprijinul pt eliberarea cu maximă rapiditate a certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire, în 2-3 zile lucrătoare, din momentul în care toate avizele sunt complete”, anunță Marian Dragomir, primarul Brăilei.

Facilitățile oferite de zona liberă, noul pod peste Dunăre și accesul rapid la Marea Neagră, dar și construcția drumurilor expres din zonă, au determinat compania cehească să aleagă Brăila.

Investiția se ridică la peste 90 de milioane de euro și va crea, începând de anul viitor, 200 de locuri de muncă. Proprietarii s-au gândit să investească aici, în acest teren din apropierea Brăilei pentru că se află într-o zona puternic industrializată, și de asemenea, pentru că ajung relativ repede, în portul Constanța.

Brăilenii cred că o astfel de investiție ar ridica și nivelul de trăi al orașului.

Fabrica va fi gata în primul trimestru al anului 2024, dar angajările vor începe cu ceva vreme înainte. Compania caută mai ales ingineri specializați, iar salariile promise ar urmă să fie peste media locală.

Source