Olaf Scholz: Germania va ajuta cu arme Ucraina atât timp cât este nevoie. Democrația și solidaritatea au un preț, suntem pregătiți să îl plătim

Germania va continua să sprijine Ucraina cu arme “atât timp cât este nevoie”, a declarat marți cancelarul Olaf Scholz, în timpul discursului său la întâlnirea anuală a Federației Industriilor Germane, transmite CNN.

21 Iunie 2022, 14:49 (actualizat 21 Iunie 2022, 14:56) Știrile TVR |

Olaf Scholz la Irpin

Europa și democrațiile occidentale nu acceptă atacul violent asupra Ucrainei, a declarat Scholz, adăugând că Ucraina a primit “intensiv arme” și “sancțiuni fără precedent” au fost impuse Rusiei.

“Aceste sancțiuni funcționează. Da, ele ne afectează și pe noi. Ne afectează companiile, dar sunt corecte”, a declarat Scholz.

“Libertatea are un preț. Democrația are un preț. Solidaritatea cu prietenii și partenerii are prețul ei. Suntem pregătiți să îl plătim”, a adăugat cancelarul german.

În călătoria la Irpin, lângă Kiev, de joia trecută, Scholz spune că a înțeles că Ucraina aparține familiei europene. “Nu voi uita niciodată imaginile de groază pe care le-am văzut acolo”,  a declarat oficialul german.

Scholz a subliniat că va face presiuni pentru o decizie pozitivă cu privire la obținerea statutului de candidat la aderarea la UE de către Ucraina.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.