Spitalul Al-Ahli din oraşul Gaza este încă funcţional, dar la capacitate minimă, a anunţat agenţia.
Potrivit OCHA, toate celelalte spitale şi-au încetat funcţionarea din cauza lipsei de electricitate, materiale medicale, oxigen, alimente şi apă.
Situaţia este agravată de bombardamentele şi luptele din imediata vecinătate, mai arată agenţia ONU. În prezent, în spitalul Al-Ahli se află în jur de 500 de pacienţi.
Armata israeliană a anunţat în cursul nopţii că forţele sale au intrat într-o parte a spitalului Al-Shifa.
‘Pe baza informaţiilor avute şi a necesităţii operaţionale, forţele IDF (armata israeliană) desfăşoară o operaţiune precisă şi ţintită împotriva Hamas într-o zonă specifică a spitalului Al-Shifa’, a anunţat armata pe canalul Telegram în primele ore ale dimineţii de miercuri.
Israelul spune că activitatea Hamas face din spitale ţinte legitime.
Pe întreg teritoriul Fâşiei, situaţia în spitale, care lucrează deja la limită, s-a deteriorat dramatic în ultimele zile. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 22 din cele 36 de spitale şi-au încetat activitatea.
Celelalte 14 reuşesc cu greu să asigure îngrijirea pacienţilor, inclusiv a celor de la terapie intensivă, arată OMS.
Israelul declară că acţiunea sa militară în Fâşia Gaza vizează să distrugă organizaţia islamistă Hamas, care guvernează în enclava litorală dens populată. Hamas şi alte grupări au atacat Israelul pe 7 octombrie, omorând 1.200 de persoane şi luând în jur de 240 de ostatici.
Peste 11.000 de oameni au fost ucişi şi circa 30.000 răniţi în acţiunile de represalii israeliene, potrivit ONU şi autorităţilor sanitare din Gaza. Preluare: Agerpres