• Tue. Jan 18th, 2022

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Pe cai în jurul lumii. Aventura unui australian și a unei tinere din Germania. “Polițiștii au fost înțelegători, cei de la granițe ne-au sprijinit foarte mult, peste tot unde mergem vedem tot ce are mai bun de oferit umanitatea”

Jun 20, 2021

Un australian și o tânără din Germania au pornit într-un tur al pământului pe cai. Au ajuns și în România, iar sâmbătă s-au plimbat pe străzile Craiovei. Următorul popas îl vor face la Castelul Bran.

20 Iunie 2021, 16:56 (actualizat 20 Iunie 2021, 17:14) |

Pete Breidahl și Luisa Myar s-au cunoscut în 2019, în Mongolia. El are 46 de ani, ea 26 şi amândoi sunt pasionați de cai, natură și călătorii. Împreună au visat la o aventură unică: să călătorească în jurul lumii pe cai. Au pornit să cunoască oameni şi să treacă prin experienţe pe care nu le-ar aduce un drum cu maşina.

Pete Breidahl: “Îi facem pe oameni să zâmbească, ei ne zâmbesc la rândul lor și în felul acesta încercăm să facem lumea un loc mai bun. (…) Toți cei pe care i-am întâlnit au fost oameni frumoși. Peste tot unde mergem găsim oameni amabili și iubitori. Polițiștii au fost înțelegători, cei de la granițe ne-au sprijinit foarte mult, peste tot unde mergem vedem tot ce are mai bun de oferit umanitatea“.

Au mers deja pe cai 22 de luni și au dormit în cort. Acum au ajuns în România. Le plac peisajele și ospitalitatea oamenilor şi vor să ajungă la Castelul Bran.

Pete Breidahl: “România este o țară minunată. Am făcut o greșeală astăzi, am mers prin oraș, deși ar fi trebuit să ocolim, dar polițiștii ne-au tratat cu bunătate și respect și ne-au ajutat foarte mult, nu avem cuvinte să le mulțumim pentru profesionalismul lor“.

Luisa Myar: “Suntem în România doar de câteva zile și iubim locul ăsta. Este un peisaj incredibil, ne plac pădurile și vegetația. Oamenii sunt minunați, mâncarea este foarte bună, sunt foarte fericită și nu aș putea să cer mai mult“.

După ce vor vizita câteva obiective turistice din România, cei doi aventurieri vor pleca spre vestul Europei. Plănuiesc să petreacă iarna în Germania şi să îşi încheie călătoria în jurul lumii anul viitor, în Scoţia, după ce vor fi parcurs peste 15.000 de kilometri.

Source