Pentru că mâncarea se scumpește, cumpărăm tot mai mult produsele reduse, în prag de expirare

Alimente la prețuri reduse

După ce românii au prins gustul produselor cu prețuri reduse, au apărut la noi și primele aplicații care vând exclusiv astfel de alimente din magazine, cafenele şi hoteluri. Sunt produse adunate de la rafturile cu reduceri, ori produse de patiserie sau meniuri de mâncare vândute la final de program la un preţ mai mic.

În ultimele luni, inclusiv aplicațiile obișnuite de livrare cu mâncare gătită scot în față meniurile cu reduceri. Mulţi oameni caută astfel de produse la prânz, ori înainte de închiderea localurilor.

Românii dau pe hrană 40 % din venituri și aproape jumătate ajunge la gunoi. Potrivit unui studiu al „Departamentului de dezvoltare durabilă”, cel mai des ajung la coș mâncarea gătită și produsele de panificație.

De cele mai multe ori, cantitatea de mâncare aruncată într-o zi de o persoană reprezintă o masă completă.

Source