Peste 10 mii de persoane spitalizate cu coronavirus în Florida. Președintele Franței, apel către tineri: “Dacă nu vă vaccinați pentru voi, faceți-o pentru apropiații voștri”

Statele Unite ale Americii au ajuns la 72 de mii de cazuri de infectări în fiecare zi, iar coordonatorul echipei de virusologi de la Casa Albă afirmă că 7 state cu cele mai slabe rate de vaccinare contribuie cu 17% din numărul total de cazuri de infectări la nivel federal.

Situația cea mai gravă se înregistrează în Florida, care înregistrează peste 10 mii de persoane spitalizate, un “record” care nu a mai fost atins din data de 23 iulie 2020. De data aceasta, predomină varianta Delta, mult mai contagioasă, care provoacă adevărate tragedii.

Și în Japonia, unde se desfășoară Jocurile Olimpice de vară, numărul zilnic de cazuri a depășit 8.000 de infectări și pune presiune pe sistemul medical.

În Franța, președintele Emmanuel Macron, puternic contestat pentru legea care ar putea condiționa accesul în diverse locuri de vaccin, a făcut apel la o rețea de socializare frecventată de tineri pentru a le transmite că tinerețea nu este o garanție că nu se vor îmbolnăvi și că vaccinul este soluția.

Curtea Constituțională a Franței urmează să dea un verdict joi cu privire la legea contestată de activiștii anti-vaccinare.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.