“Răspuns colectiv” la adresa Iranului după atacul asupra unui petrolier în Marea Arabiei, soldat cu moartea unui român și a unui britanic

Antony Blinken, secretarul american de stat:Iranul continuă să acţioneze cu iresponsabilitate, în cazul de faţă, ameninţând navigaţia, comerţul, marinari nevinovaţi care pur şi simplu se află în tranzit comercial în apele internaţionale. Aşa cum am spus, suntem în contact direct cu Marea Britanie, Israel, România şi alte ţări şi va fi un răspuns colectiv“.

Petrolierul Mercer Street a ancorat astăzi în portul Fujairah din Emiratele Arabe Unite.

Potrivit website-ului specializat MarineTraffic, nava a sosit marţi la ora locală 02:47 (22:47 GMT luni) în zona de ancorare offshore de la Fujairah.

Un jurnalist al AFP a observat nava de departe. Autorităţile din port nu au dorit să ofere informaţii despre acest subiect.

Petrolierul Mercer Street este în proprietate japoneză şi operat sub pavilion liberian de compania Zodiac Maritime, care aparţine miliardarului israelian Eyal Ofer.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.