Plenul Parlamentului se întruneşte pentru numirea preşedintelui ANCOM

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, marţi, în şedinţă comună pentru numirea preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

09 Mai 2023, 06:23 (actualizat 09 Mai 2023, 06:27) Știrile TVR |

FOTO: facebook.com/zgonea

Şedinţa este programată să înceapă la ora 13,00.

Pentru această funcţie candidează Valeriu Zgonea, susţinut de partidele din coaliţia de guvernare şi Mihai Eftimie, susţinut de USR.

Votul va fi secret cu buletine.

Comisiile pentru tehnologia informaţiilor ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat favorabil, luni, candidaturile lui Valeriu Zgonea şi Mihai Eftimie pentru această funcţie, membrii comisiilor decizând, cu 17 voturi „pentru” şi 9 „împotrivă”, că cei doi candidaţi întrunesc condiţiile necesare numirii în această funcţie.

La audierea din comisii, Valeriu Zgonea, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi deputat PSD, a declarat că în ultimii 5 ani a activat la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, menţionând că nu mai este om politic de 8 ani.

Zgonea a spus că „România digitală trebuie să fie o poveste de succes”, menţionând că este „un timp al schimbărilor”, în care cei cu expertiză să gestioneze această instituţie.

„Autoritatea este într-o situaţie inedită, fiind în proces de digitalizare”, a mai spus Zgonea, adăugând că este un om al dialogului şi intenţionează ca această instituţie să-şi păstreze statutul independent.

La rândul său, Mihai Eftimie, antreprenor din industria de comunicaţii, a afirmat că este inginer de aviaţie, cu un master în tehnologii spaţiale, rachete, cu experienţă în telecomunicaţii, menţionând că în 2011 a fondat o companie în domeniu şi a oferit şi consultanţă unor firme din străinătate. Preluare: Agerpres

Source

Distribuie știrea